Jabłka w cieście cynamonowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybki i smaczny deser dla wielbicieli jabłek i cynamonu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 jajko
    1 szkl mleka
    2 łyżki cukru
    szczypta soli
    20 dag mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżeczki cynamonu
    3 jabłka
    cukier puder do posypania

Jabłka w cieście cynamonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepać z mlekiem, cukrem oraz solą. Następnie dodać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i cynamonem i dokładnie roztrzepać.
  • 2. Jabłka obrać i nie rozcinając ich usunąć gniazda nasienne ze środka, a następnie pokroić w plastry.
    Na patelni rozgrzać olej. Każdy plaster jabłka zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  • 3. Usmażone jabłka w cieście odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręczniczkach i oprószyć cukrem pudrem.
    Podawać na ciepło od razu po usmażeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy