Jabłka w cieście

0 (0 ocen)

  • 20 min

Danie szybkie i na każdą kieszeń

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 3-4 jajka,
    - 4 szklanki mąki,
    - 2-2,5 szklanki mleka,
    - ½ szklanki cukru,
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    - Olejek waniliowy na zapach,
    Dodatkowa
    - Jabłka,

    - Cukier puder do posypania,

    - Olej do smażenia

Jabłka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jabłka w cieście 1. Mąkę przesiewamy do miski. Wbijamy jajka, wsypujemy cukier i proszek do pieczenia, a następnie wlewamy mleko.
    Wszystkie składniki ciasta razem mieszamy za pomocą miksera w plastikowej misce. Jabłka obieramy, kroimy na plasterki i stopniowo, dodajemy do ciasta ( Nie wszystkie na raz bo ciasto nam rozrzednie).
  • Jabłka w cieście 2. Placuszki nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażymy do zrumienienia z obu stron. Podajemy do mleka i posypane cukrem pudrem

Porady

Placki podaję na ciepło, ale na zimno smakują równie dobrze. Dzieci za nimi przepadają.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy