Jabłka w biszkopcie

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jeśli ktoś szuka dań lekkich, mniej kalorycznych jest to doskonały zamiennik smażonych jabłek w cieście.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 4-5 jabłek,
    - 2 jajka,
    - 2 łyżki mąki,
    - 2 łyżki cukru,
    - Szczypta proszku do pieczenia,

Jabłka w biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy, kroimy w plastry grubości około 0,5 cm. Wycinamy w środku otwór usuwając w ten sposób gniazda nasienne. Ubijamy białka, dodajemy cukier, żółtka i mąkę z proszkiem.
    W cieście biszkoptowym maczamy jabłka. Układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku około 15-20 minut w 180°C.

Porady

Podajemy na zimno lub ciepło z konfiturą lub posypane cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy