jabłka, śliwki, kiszone ogórki z cebulką w matiasach

0 (0 ocen)

śledzie matiasy dobrze smakują w takim zestawie dodatków..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • matiasy 10 sztuk, śliwki 5 sztuk, jabłka 1 sztuka, ogórki kiszone 2 sztuki, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ocet 10 % 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba

Jabłka, śliwki, kiszone ogórki z cebulką w matiasach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. jabłko ze skórką, śliwki wypestkowane, kiszone ogórki pokroić w kostkę...... posypać cukrem, pieprzem, skropić octem i wymieszać wszystko z matiasami
  • etap 2. matiasy wymoczyć ze 2 razy w zimnej wodzie po 30 minut, potem je odsączyć na sicie i pokroić w 1,5 cm kawałki
  • etap 3. oleju dać tyle aby nie pływały składniki w oleju, schować do lodówki najlepiej na całą noc

Komentarze

Podobne przepisy