Jabłka pod zimową pierzynką

  • wyświetlono: 485 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Smaczny deser jabłkowy

PolskaGotuje
  • 4 porcje

Składniki

- dwa duże jabłka szara reneta
- jedna pomarańcza
- 1/2 opakowania moreli suszonych
- 50 dag masła
- 50 dag mąki
- cynamon
- cukier waniliowy 1 opakowanie
- cukier biały 6 łyżek
- płatki owsiane 3 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Jabłka pod zimową pierzynką

  • Jabłka pod pierzynką1. Jabłka ścieramy na tarce o dużych otworach,można ze skórką.Utarte jabłka przekładamy na patelnię gdzie dodajemy sok z pomarańczy,troszkę cynamonu,cukier waniliowy i morele suszone ale pokrojone na cząsteczki. Jabłka chwilę prażymy na małym ogniu ,mieszając od czasu do czasu. Zdejmujemy po 15-min.
    W międzyczasie masło,mąkę,cukier zwykły i płatki owsiane siekamy na kruszonkę.Uprażone jabłka przekładamy do naczynia i posypujemy kruszonką.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy 20-30min. Można podawać z bitą śmietaną i lodami albo zjeść samo.Pychotka:)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkapomarańczkruszonkasuszone owocesuszone moreledeser z jabłkamiowocowy_deserdeser jabłkowydeser z kruszonką

Komentarze

Podobne przepisy

Jabłka pieczone pod bezą

Dodane przez: SprytnaChochla

Jabłka pieczone pod bezą

Jabłka nadziewane bakaliami w rumie,...

Murzynek pod śnieżną pierzynką

Dodane przez: Violetka76

Murzynek pod śnieżną pierzynką

Murzynka piekę bardzo często, bo...

Jabłka pod kruszonką.

Dodane przez: BABECZKA 35

Jabłka zapiekane pod kruszonką

Pyszna propozycja na deser lub...

ananasek

Dodane przez: Aninka88

Ananasek pod kokosową pierzynką

pyszne lekkie ciasto z kawałkami...

Jabłka z farszem orzechowo-cytrynowym w sosie

Dodane przez: paulina57

Jabłka nadziewane pod chmurką

Jabłka mają fantastyczny orzechowo-cytrynowy...

Jabłecznik pod pierzynką

Dodane przez: Konto nieaktywne

Jabłecznik pod pierzynką

Bardzo smaczny jabłecznik

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE