PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Jabłka pod zimową pierzynkąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/41/8562e0883fc78310a21321cc828b621f4f7424c5.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/jablka-pod-zimowa-pierzynka
- dwa duże jabłka szara reneta
- jedna pomarańcza
- 1/2 opakowania moreli suszonych
- 50 dag masła
- 50 dag mąki
- cynamon
- cukier waniliowy 1 opakowanie
- cukier biały 6 łyżek
- płatki owsiane 3 łyżki
Sposób przygotowania przepisu:
Jabłka pod zimową pierzynką
1.
Jabłka ścieramy na tarce o dużych otworach,można ze skórką.Utarte jabłka przekładamy na patelnię gdzie dodajemy sok z pomarańczy,troszkę cynamonu,cukier waniliowy i morele suszone ale pokrojone na cząsteczki. Jabłka chwilę prażymy na małym ogniu ,mieszając od czasu do czasu. Zdejmujemy po 15-min.
W międzyczasie masło,mąkę,cukier zwykły i płatki owsiane siekamy na kruszonkę.Uprażone jabłka przekładamy do naczynia i posypujemy kruszonką.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy 20-30min. Można podawać z bitą śmietaną i lodami albo zjeść samo.Pychotka:)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze