Jabłka pod kruszonką z corn flakes

0 (0 ocen)

pyszny chrupiący deser

Składniki:

  • 1 jabłko,
    szczypta cynamonu,
    ½ łyżeczki syropu klonowego,
    1 czubata łyżka masła,
    1 czubata łyżka mąki,
    1 płaska łyżka cukru,
    1 łyżka płatków żytnich typu corn flakes

Jabłka pod kruszonką z corn flakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kokilkę żaroodporną smarujemy olejem lub masłem. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę, posypujemy cynamonem do smaku, przekładamy do kokilki, polewamy syropem klonowym. Z mąki, masła i cukru robimy kruszonkę, dodajemy płatki, mieszamy. Tak przygotowaną kruszonką posypujemy jabłka, zapiekamy 15 min w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy