Jabłka pieczone z owsianką i masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne pieczone jabłka z masłem orzechowym i owsianką, podane z ulubionym dżemem. Idealna propozycja na podwieczorek. Uwielbiam takie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jabłka
    2 owsianki naturalne gotowe w 3 minuty
    1 kopiasta łyżka masła orzechowego
    dowolny ulubiony dżem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pieczone jabłka Owsianka

Jabłka pieczone z owsianką i masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owsianki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, można dodać mniej wody, będą wtedy gęściejsze. Studzimy, dodajemy masło orzechowe i dokładnie mieszamy.
  • 2. Jabłka myjemy, osuszamy i wydrążamy środki, uważamy, żeby ich nie uszkodzić. Następnie napełniamy owsianką.
  • 3. Jabłka pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości. Czas pieczenia zależy od twardości jabłek, ale tak około 20-30 minut.
  • 4. Upieczone jabłka podajemy na gorąco z ulubionym dżemem. Smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 4 osób. Użyłam owsianek gotowych w 3 minuty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować