Jabłka pieczone z kaszą jaglaną, cynamonem i kokosem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny i zdrowy deser dla malych i dużych!

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 duże jabłka
    -30g kaszy jaglanej
    -100ml mleka roślinnego
    -2 łyżki erytrolu
    -4 łyżki wiórków kokosowych
    -garść rodzynek
    -1/2 łyżeczki cynamonu

Jabłka pieczone z kaszą jaglaną, cynamonem i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy mlekiem roślinnym i gotujemy pod przykryciem do miękkości
    -pod koniec gotowania dodajemy wiórki kokosowe, erytrol oraz rodzynki i wszystko mieszamy
    -piekarnik rozgrzewamy do 180C
    -jabłka dokładnie myjemy i suszymy
    -ścinamy z górnej części około 1cm i odkładamy
    -usuwamy gniazda nasienne
    -wydrążamy środek jabłek za pomocą małej łyżeczki
    -jabłka napełniamy farszem i przykrywamy wcześniej odkrojoną górną częścią owocu
    -blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy jabłka
    -pieczemy około 15 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy