Jablka pieczone w panierce z herbatnikow i orzechów

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Deser lub przekąska jabłka w chrupiącej panierce

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 jabłka
    na panierkę
    ✔zmielone herbatniki petit (10 szt.)
    ✔3 łyżki posiekanych orzechów
    ✔2 łyżki wiórków kokosowych
    ✔1 jajko
    ✔2 łyżki mąki
    ✔3 łyżki mleka
    ✔1 łyżeczka miodu
    ✔pół łyżeczki cynamonu
    ✔1 łyżka oleju

Jablka pieczone w panierce z herbatnikow i orzechów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać i pokroić na 1 cm. plastry.
  • 2. Herbatniki wymieszać z orzechami i wiórkami kokosowymi
  • 3. Jajko roztrzepać z mąką,mlekiem ,miodem i cynamonem, olejem.
  • 4. Następnie panierować jak np. kotlety
  • 5. Piec w nagrzanym piekarniku ok.20 minut w 160 stopniach .

Porady

Długość pieczenia należy dostosować do rodzaju jabłek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy