Jabłka pieczone na grillu

4.5 (195 ocen)

W domu moich rodziców niezmiennie króluje grillowane mięsiwo, kiełbasy, kaszanka...A że ostatniego grilla spędzałam wraz z kilkorgiem dzieciaków, postanowiłam przyrządzić coś dla odmiany, na słodko.

Składniki:

  • 2 jabłka
    4 łyżeczki ulubionych konfitur
    1 łyżeczka soku z cytryny

    opcjonalnie szczypta cynamonu
    2 łyżeczki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłka pieczone na grillu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy. Przekrawamy je na pół. Za pomocą łyżeczki wydrążamy gniazda nasienne. Skrapiamy jabłka, po stronie bez skórki, sokiem z cytryny. Posypujemy jabłka cukrem pudrem. Grillujemy (ja grillowałam bezpośrednio na kratce), po 5 -7 minut z każdej strony. Po zdjęciu z grilla, w miejsce po gniazdach nasiennych wkładamy po łyżeczce konfitur. Moje jabłka były bardzo kwaśne, więc jeszcze troszkę posypałam je z wierzchu cukrem pudrem. Jemy póki ciepłe :D
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować