W domu moich rodziców niezmiennie króluje grillowane mięsiwo, kiełbasy, kaszanka...A że ostatniego grilla spędzałam wraz z kilkorgiem dzieciaków, postanowiłam przyrządzić coś dla odmiany, na słodko.
Jabłka pieczone na grillu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka myjemy. Przekrawamy je na pół. Za pomocą łyżeczki wydrążamy gniazda nasienne. Skrapiamy jabłka, po stronie bez skórki, sokiem z cytryny. Posypujemy jabłka cukrem pudrem. Grillujemy (ja grillowałam bezpośrednio na kratce), po 5 -7 minut z każdej strony. Po zdjęciu z grilla, w miejsce po gniazdach nasiennych wkładamy po łyżeczce konfitur. Moje jabłka były bardzo kwaśne, więc jeszcze troszkę posypałam je z wierzchu cukrem pudrem. Jemy póki ciepłe :D
Komentarze