Jabłka na szarlotkę

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Takie jabłuszka są doskonałe do ciast, deserów, naleśników, czy też do porannej owsianki.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg jabłek obranych i pokrojonych na kawałki

    cukier do smaku, tyle, ile lubimy

    1 łyżeczka cynamonu

    ok.1/4 szkl wody

    sok z połowy cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Mus Przetwory Musy

Jabłka na szarlotkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Przełożyć do rondla , skropić sokiem z cytryny i podlać wodą.

    Gotować do momentu, aż się rozpadną, ok. 15 minut. W trakcie duszenia dodać do nich cynamon i cukier do smaku.
    Gorącą masę przełożyć do sterylnych słoików i pasteryzować. Małe słoiki ok. 10 minut a duże ok. 15 minut.
    Następnie ustawiam słoiki na sciereczce do góry dnem do wystudzenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować