Jabłka lub Gruszki w syropie

  • wyświetlono: 2538 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Idealne do deserów lub na kompot

IMG_1811
  • 1 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Porcja na 1 litrowy słoik:
Jabłka lub gruszki, kilka sztuk
Woda/ na 1 litrowy słoik- 2 szklanki
Cukier/ na 1 litrowy słoik 5 łyżek, do smaku
Sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Jabłka lub Gruszki w syropie

  • 1. Owoce umyć, obrać, wyrzucić gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki .
    Ułożyć w słoiku.
    Zagotować wodę z cukrem, dodać sok z cytryny.
    Gorącym syropem zalać owoce i szczelnie zamknąć.
    Pasteryzować 6-7 minut. Owoce zbyt długo pasteryzowane rozpadną się i będzie z tego tylko kompot

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiPrzetworyjabłka na zimęjabłka w syropiegruszki na zimęgruszki w syropie

Komentarze

Podobne przepisy

Brzoskwinie w syropie

Dodane przez: Osiakowa

Brzoskwinie lub morele w syropie

Cudownie jest zamknąć trochę słońca...

Jeden słoiczek zrobiłam z ogonkami, świetnie się będą prezentować takie gruszki w deserach

Dodane przez: ankamg3

Gruszki w syropie

Świetny a zarazem prosty sposób...

Gruszki w syropie z pigwą

Dodane przez: bienpyt

Gruszki w syropie z pigwą

Robię je każdego roku, gruszki...

Gruszki w syropie

Dodane przez: JOANNA 55a

Gruszki w syropie

do deserów i na kompot, po rozcieńczeniu

oki

Dodane przez: ewcia8357

Gruszki w syropie

na zimę

Tak wygladaja gotowe gruszki w sloikach

Dodane przez: Konto nieaktywne

Gruszki w syropie.

Pyszny orzezwiajacy napoj na upalne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE