Jabłecznik ze śmietaną

4.5 (161 ocen)

  • 60 min

Wspaniała odmiana tradycyjnego jabłecznika

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki :
    4 jajka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    słoik szarlotki jabłkowej (prażone jabłka)
    2 galaretki cytrynowe
    2 kremówki po 200 ml
    3 śmietan fixy
    3 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jabłecznik Desery

Jabłecznik ze śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Biszkopt pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody i odstawić do ztężnięcia. Po wystygnięciu wymieszać z prażonymi jabłkami.
  • Jabłecznik ze śmietaną 3. Masę jabłeczną wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki.
  • Jabłecznik ze śmietaną 4. W tym czasie ubijamy kremówkę, dodajemy cukier puder ze śmietan fixem. Wykładamy na masę jabłeczną, rozsmarowujemy. Na wierzch ściermy mleczna czekoladę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować