Jabłecznik z piernikową nutką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wymieszać przełożyć do formy i upiec 20 minut w 180 stopniach
2.Masa jabłkowa: jabłka obrać, umyć, pokroić na małe kawałki, przesmażyć do miękkości i wymieszać z galaretką rozrobioną w 1/4 szklanki gorącej wody
3.Pianka: śmietanę ubić na sztywno i wymieszać z żelatyną rozpuszczoną w 1/4 szklanki gorącej wody.
4.Przełożenie ciasta: na upieczony ostudzony biszkopt wylać masę jabłkową wyrównać i ułożyć pierniczki. odstawić do całkowitego stężenia. Na pierniczki wyłożyć piankę, wyrównać. Udekorować rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą
Komentarze