Jabłecznik z orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem mamą maleńkiej Oli. Pichcę dla męża.

Składniki:

  • ● 2,5 kg jabłek
    ● op. orzechów włoskich
    ● 1 szkl. cukru
    ● op. biszkoptów
    ● kostka margaryny
    ● puszka brzoskwiń
    ● 2 galaretki
    ● 2 jajka
    ● 6 łyżeczek żelatyny

Jabłecznik z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Orzechy kroimy. Galaretki rozpuszczamy oddzielnie w 300 ml gorącej wody, a żelatynę w 3/4 szkl. ciepłej wody. Studzimy.
  • 2. Margarynę ucieramy z cukrem i jajkami. Mieszamy z jabłkami, orzechami, jedną galaretką i żelatyną.
  • 3. W tortownicy układamy biszkopty, następnie jabłka z galaretką. Schładzamy 30 minut. Układamy pokrojone brzoskwinie. Zalewamy drugą galaretką i odstawiamy do stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Komentarze

Podobne przepisy