Ciasto olejowe jest niezwykle puszyste, po prostu pyszne. Podwójna warstwa masy krówkowej sprawia, że jest nieco słodsze i bardziej wilgotne. Moja rodzina je uwielbia :)
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Jabłecznik z masą krówkowąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/28/c8f54ea0df908a4189a440f5ff6efa50e81ecca2.jpeg34565184http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/jablecznik-z-masa-krowkowa-2
4 duże jabłka
szkl grubo posiekanych orzechów włoskich
puszka masy krówkowej
3 kwadratowe wafle
Sposób przygotowania przepisu:
Jabłecznik z masą krówkową
1.
Jajka ubić z cukrem na puch. Cały czas ucierając dodawać resztę składników ciasta.
Jabłka obrać i pokroić w półplasterki. Orzechy i jabłka wymieszać z ciastem. Wylać na wyłożoną papierem blaszkę (24x36cm). Piec ok 40 minut w 170 stopniach. Ostudzić.
Wafle dociąć w ten sposób aby pasowały do wielkości ciasta, posmarować grubo masą krówkową i docisnąć do ciasta z obu stron. Ciasto najlepiej jest obciążyć na kilka godzin aby wafel się nie wygiął.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze