Jabłecznik z gruszkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię piec dla siebie i rodziny bajecznie smaczne ciasta. A to właśnie takie jest.

Składniki:

  • Masy: po 1/2 kg jabłek i gruszek
    ● 3 budynie waniliowe
    ● po 5 łyżek cukru i cukru pudru
    ● 2 szkl. mleka
    ● 2 szkl. kremówki
    ● 3 łyżeczki żelatyny
    Ciasto: 3/4 szkl. cukru
    ● 125 g margaryny
    ● 2 szkl. maki
    ● 2 żółtka
    ● 1 i 1/2 łyżeczki proszku do piecz.
    ● 2 łyżki kwaśnej śmietany
    Oraz: posypka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Jabłecznik Desery

Jabłecznik z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce obieramy i ścieramy. Mieszamy z cukrem i jednym budyniem, zagotowujemy. Resztę budyni gotujemy z mlekiem. Studzimy.
  • 2. Przesiana make, proszek i margarynę siekamy. Dodajemy resztę składników ciasta, wyrabiamy i wałkujemy, a nastepnie przekładamy do formy (24x36 cm). Wykładamy masy: owocowa i budyniowa. Pieczemy ok. 40 minut w 170 °C. Studzimy.
  • 3. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wrzątku. Studzimy. Ubijamy z kremówka i cukrem. Wykładamy na ciasto. Dekorujemy posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować