Jabłecznik z czekoladowym budyniem

  • wyświetlono: 215 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo prosty w przygotowaniu jabłecznik.

1
  • 20 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto:
0,5kg mąki
1 kostka margaryny (250g)
1 szklanka cukru pudru
2 jajka
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia

Masa budyniowa:
2 opakowania budyniu czekoladowego
1l mleka
3 łyżki cukru

Dodatkowo:
Dowolna ilość jabłek (można pokrojone w kostkę, plastry lub mus)

Sposób przygotowania przepisu:

Jabłecznik z czekoladowym budyniem

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, drugą schłodzić w lodówce.
    Na ciasto położyć jabłka.
    Ugotować budyń i gorący wylać na jabłka.
    Pozostałą część ciasta pokruszyć na gorący budyń.
    Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 40 min. w 160°C (termoobieg).

Porady

Forma: 21x32cm

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

CiastojabłecznikszarlotkaZ jabłkamiz budyniem

Komentarze

Podobne przepisy

Kruchy jabłecznik z budyniem

Dodane przez: _rybka20_

Kruchy jabłecznik z budyniem

To ciasto z mojego dzieciństwa....

Jabłecznik z budyniem kajmakowym i orzechami

Dodane przez: Mniam1

Jabłecznik z budyniem kajmakowym i orzechami

Ciasto z jabłkami i budyniem kajmakowym...

Dodane przez: Marta2203

Jabłecznik z budyniem

Ciasto idealne na upalne letnie...

Waniliowy sernik z budyniem czekoladowym

Dodane przez: rena123

Waniliowy sernik z budyniem czekoladowym

Delikatny, kremowy sernik o smaku...

Jabłecznik z budyniem waniliowym

Dodane przez: Lucyna86

Jabłecznik z budyniem waniliowym

To ciasto na pewno zasmakuje również...

Szarlotka z bydyniem

Dodane przez: CattiBrie

Szarlotka (jabłecznik) z budyniem

Kazdy łasuch jej ulegnie!

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE