Jabłecznik z budyniem waniliowym

  • wyświetlono: 499 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

To ciasto na pewno zasmakuje również dzieciom.

1
  • 20 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto:
0,5kg mąki
1 kostka margaryny (250g)
1 szklanka cukru pudru
2 jajka
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia

Masa budyniowa:
2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego lub waniliowego
1l mleka (można 3szkl)
3 łyżki cukru

Dodatkowo:
1l słoik startych jabłek (można pokrojone w kostkę, plastry lub mus)

Sposób przygotowania przepisu:

Jabłecznik z budyniem waniliowym

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, drugą schłodzić w lodówce.
    Na ciasto położyć jabłka.
    Ugotować budyń i gorący wylać na jabłka.
    Pozostałą część ciasta pokruszyć na gorący budyń.
    Piec ok. 40 min. w 160°C termoobieg.

Porady

Forma: 21x32cm

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

CiastojabłecznikszarlotkaZ jabłkamiz budyniem

Komentarze

Podobne przepisy

jabłecznik

Dodane przez: Aninka88

Jabłecznik z budyniem

Dawno nie jadłam tego ciasta, więc...

Kruchy jabłecznik z budyniem

Dodane przez: _rybka20_

Kruchy jabłecznik z budyniem

To ciasto z mojego dzieciństwa....

Jabłecznik z budyniem kajmakowym i orzechami

Dodane przez: Mniam1

Jabłecznik z budyniem kajmakowym i orzechami

Ciasto z jabłkami i budyniem kajmakowym...

Karpatka

Dodane przez: Patrycja1064

Karpatka z budyniem waniliowym

Pyszna, lekka, tradycyjna. Ten...

Dodane przez: Marta2203

Jabłecznik z budyniem

Ciasto idealne na upalne letnie...

ciasto z budyniem

Dodane przez: PolskaGotuje

Delikatne ciasto waniliowe z budyniem czekoladowym

Puszyste waniliowe ciasto z kremowym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE