JABŁECZNIK Z BUDYNIEM

4.5 (173 ocen)

Jedno z moich ulubionych ciast :)

Składniki:

  • 1 margaryna
    1 szkl cukru
    5 jaj
    2 szkl. maki
    2 łyzaczko proszku do pieczenia
    2 budynie smietankowe
    1 litr mleka
    6 jabłek
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Jabłecznik Desery

Jabłecznik z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • JABŁECZNIK Z BUDYNIEM 1. Margaryne utrzec z cukrem,jajkami,maka i proszkiem.Ugotowac budyń z dodatkiem cukru.Wyłozyc połowe ciasta na blache.Na ciasto wyłozyc pokrojone jabłka,na jabłka wyłozyc goracy budyn, a na niego pozostałe ciasto.Piec ok 40 minut w temp 180 *C. Ostudzone ciasto posypac cukrem pudrem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować