jabłecznik z budyniem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ciasto banalnie proste, szybkie bo pieczone w całości, przyjemne w smaku. Takie domowe.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki: (blaszka 24*24cm)
    na ciasto:
    kostka masła
    szklanka cukru opudru
    po szklance mąki i mąki ziemniaczanej
    4 jaja
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

    na nadzienie:
    1 litr mleka
    3 opak.budyniu waniliowego
    4 łyżki cukru
    1 kg jabłek
    cynamon

Jabłecznik z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy na puch z cukrem pudrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku, ucierając. Dodajemy obie mąki, proszek i pianę ubitą z białek, delikatnie mieszamy. .
  • 2. Masła ucieramy na puch z cukrem pudrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku, ucierając. Dodajemy obie mąki, proszek i pianę ubitą z białek, delikatnie mieszamy. .
  • 3. Blachę do pieczenia wykładamy papierem, dwie trzecie ciasta wykładamy na blachę, następnie jabłka, gorący budyń i resztę ciasta.
    Pieczemy 50 min. w temp. 180*C
    Posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy