Jabłecznik z budyniem.

  • wyświetlono: 351 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Jak każde ciasto z jabłkami najlepszy jest jeszcze ciepły.

czekoladka
  • Łatwy

Składniki

- CIASTO:: 1 sztuka
- mąka pszenna: 4 szklanki
- cukier: 1 szklanka
- jajka: 3 sztuki
- margaryna: 250 gramów
- proszek do pieczenia: 2 łyżeczki

- DODATKOWO:: 1 sztuka
- jabłka: 1 kilogram
- mleko: 2.5 szklanki
- budyń owocowy: 80 gramów
- masło: 1 łyżeczka
- cukier waniliowy: 16 gramów
- cukier: 5 łyżek

Sposób przygotowania przepisu:

Jabłecznik z budyniem.

  • 1. Zagnieść ciasto, podzielić na 2 nierówne części. Większą część rozwałkować na blaszkę.
  • 2. Jabłka pokroić w dość duże plastry i ułożyć na cieście. Posypać je cukrem waniliowym. Budynie ugotować na mleku z cukrem. Dodać do nich masło. Gorącym budyniem zalać jabłka. Przykryć drugą częścią ciasta. Piec 55 min w temp. 170st. Zimne posypać pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latojabłkajesieńkonkurs2010pp

Komentarze

Podobne przepisy

image-0mmrrxi

Dodane przez: xamelka1

Jabłeczniki z budyniem

Jabłka w połączeniu z budyniem...

image-2bhleyv

Dodane przez: natalia2004

Jabłecznik z budyniem

Przepis znalazłam na blogu mojeciacho.blox.pl

jabłecznik z budyniem

Dodane przez: klementynka

jabłecznik z budyniem

Ciasto banalnie proste, szybkie...

Jabłecznik z budyniem

Dodane przez: RedakcjaPP

Jabłecznik z budyniem

To pyszne ciasto przyrządzam zwykle...

Rustykalny jabłecznik z budyniem

Dodane przez: Jaga85

Rustykalny jabłecznik z budyniem

Ciasto kruche, budyń i orzeźwiające...

Jabłecznik z budyniem

Dodane przez: Świeca Urszula

Jabłecznik z budyniem

Przepis otrzymałam od znajomej....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE