jabłecznik - najprostszy przepis

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Łatwiej już chyba nie można, a efekt z pewnością Was zadowoli, jeśli tylko lubicie miękkie, wilgotne (dzięki maślance), odpowiednio słodkie ciasto z jabłkami. Polecam Wam przepis na szybki i łatwy w przygotowaniu jabłecznik. Może nie jest to ciasto odświętne, ale do codziennej kawki - pycha :-)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 1/2 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    3 jajka
    1 szklanka maślanki
    1/2 szklanki oleju
    1/2 kg jabłek (u mnie - papierówki)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jabłecznik

Jabłecznik - najprostszy przepis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki łączę w misce za pomocą trzepaczki. Jabłka obieram i kroję w ósemki. Ciasto przekładam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (tortownica o średnicy 24 cm), na wierzchu układam pokrojone jabłka. Wstawiam do gorącego piekarnika. piekę około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować