Jabłecznik na kruchym cieście z kremówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać cukier,oraz śmietanę i masło,wbić jajka,zagnieść ciasto.Podzielić je na dwie części,jedną rozwałkować,wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę,podpiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 15 minut.
2.Mus jabłkowy wymieszać z galaretkami,wylać na podpieczony spód.Drugą część ciasta rozwałkować,nałożyć na wierzch,piec w 180 stopniach 30 minut.
3.Żelatynę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu.Ostudzić.Kremówkę ubić na sztywno,wlać żelatynę,przełożyć na zimny jabłecznik.Wierzch posypać stratą czekoladą.Schłodzić w lodówce.
Komentarze