Jabłecznik na budyniu

  • wyświetlono: 1450 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

super smaczne ciasto :)

edykas83
  • 90min

Składniki

Ciasto:
3 szkl mąki
1/2 szkl cukru
4 łyżeczki proszku do pieczenia
1 margaryna
szczypta soli
1 jajko
2 żółtka

Dodatkowo:
2 bydynie śmietankowe
4 szkl mleka
1 - 1 1/2 kg jabłek
2 łyżki bułki tartej
2 kisiele brzoskwiniowe

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Jabłecznik na budyniu

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. 1/3 ciasta zamrozić. Pozostałe wyłożyć na blachę. Budynie ugotować wg przepisu, wylać na ciasto. Jabłka pokroić w kostkę, dodać bułkę tartą i kisiele w proszku. Wymieszać dokładnie, aby jabłka były dokładnie obtoczone. Jabłka wyłożyć na budyń. Na wierzch zetrzeć na tarce resztę zamrożonego ciasta. Piec 50 minut. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycieszkola_babci
 

Komentarze

Podobne przepisy

JABŁECZNIK Z BUDYNIEM

Dodane przez: aniulek123

JABŁECZNIK Z BUDYNIEM

Jedno z moich ulubionych ciast...

Jabłecznik z budyniem

Dodane przez: RedakcjaPP

Jabłecznik z budyniem

To pyszne ciasto przyrządzam zwykle...

Jabłecznik z budyniem

Dodane przez: Świeca Urszula

Jabłecznik z budyniem

Przepis otrzymałam od znajomej....

Rustykalny jabłecznik z budyniem

Dodane przez: Jaga85

Rustykalny jabłecznik z budyniem

Ciasto kruche, budyń i orzeźwiające...

Jabłecznik z budyniem

Dodane przez: Goniak

Jabłecznik z budyniem

Pyszne połączenie kruchego ciasta,...

Jabłecznik z budyniem i kokosem

Dodane przez: Gregorhspeed

Jabłecznik z budyniem i kokosem

Przepis dostałem od Pani Joli z...