Jabłecznik kokosowo-budyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: białka oddzielić od żółtek, dodać cukier ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodać ocet, wymieszać, dodać do ubitych białek, wymieszać delikatnie. Składniki sypkie wymieszać ze sobą, dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszać. Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 30 minut w temp. 180 stopni.
Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce, dodać cukier, całość smażyć około 5 minut.
Budyń ugotować na mleku z cukrem.
Margarynę stopić, dodać wiórki kokosowe i cukier, wymieszać , wystudzić. Do wystudzonej masy dodać jajka, wymieszać mikserem.
Na podpieczone i wystudzone ciasto wysypać bułkę tartą, wyłożyć masę jabłkową. Na całość wyłożyć budyń a na wierzch masę kokosową. Wyrównać ciasto. Piec 35 minut w temp. 180 stopni.
Komentarze