Jabłecznik japoński

5 (189 ocen)

Ciasto, które znika w mgnieniu oka!

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    0,5 szklanki cukru
    1,5 łyżki mąki + kartoflanka - razem 3/4 szklanki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa jabłkowa:
    1 litr musu jabłkowego
    0,5 puszki brzoskwiń
    3 galaretki brzoskwiniowe

    Górna warstwa:
    0,5 litra śmietany kremówki 30%
    1 cukier waniliowy
    1 galaretka brzoskwiniowa
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłecznik japoński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Wmieszać składniki i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Masa jabłkowa:
    Brzoskwinie pokroić w drobną kosteczkę. 3 galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Galaretkę dodać do musu jabłkowego i brzoskwiń. Kiedy masa stężeje wylać ją na biszkopt.
  • 3. Górna warstwa:
    Śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Kiedy stężeje dodać ją do śmietany. Wylać na masę jabłkową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować