• 20 min

Idealna propozycja na coś słodkiego do kawy lub jako podwieczorek dla dzieci.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jaj,
    1 szkl. cukru,
    1 i 1/2 szkl. mąki,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    3 łyżki oleju,
    1 łyżka wódki,
    2 łyżki wody,
    3 duże jabłka,
    cukier puder.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jabłecznik Desery

Jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jabłecznik 1. Jajka ubić z cukrem do białości. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wlać wodę, wódkę i olej. Dokładnie wymieszać mikserem.
    Wylać do wyłożonej papierem formy.
  • Jabłecznik 2. Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Wtykać obok siebie na wylane ciasto.
    Piec ok. 1 h w temp.180 stopni bez termoobiegu.
    Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
    Jabłecznik najlepiej smakuje na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować