• 60 min

Pyszne ciasto. Jest delikatne i wszystkim smakuje.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    8 jajek
    1,5 szklanki cukru
    1,5 szklanki mąki tortowej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:
    2 małe słoiki musu jabłkowego
    2 galaretki cytrynowe

    Dekoracja:
    1 śnieżka
    200ml mleka
    starta gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Jabłecznik Desery Biszkopty

Jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy białka, dodajemy cukier, żółtka i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Chwilę miksujemy. Wlewamy do dużej blachy wyłożonej pergaminem i pieczemy ok. 25-30 min w temp. 180 °C. Po upieczeniu ciasto przekrawamy na pół.
  • 2. Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody. Studzimy. Tężejące galaretki dodajemy do musu jabłkowego. Mieszamy i rozsmarowujemy na połowie ciasta i przykrywamy drugą częścią.
  • 3. Śnieżkę ubijamy z mlekiem na puszysty krem. Smarujemy na wierzchu i posypujemy odrobiną startej gorzkiej czekolady. Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować