1.CIASTO:
Margarynę, cukier, kakao, wodę, cukier waniliowy zagotować przez 5 min. Odlać 1/2 szklanki masy na polewę. Po ostudzeniu dodać żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, na końcu delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek.
2.MASA SEROWA:
Ser zemleć. Margarynę utrzeć z cukrem, budyniem i żółtkami. Dodawać, po 1 łyżce, ser i dalej ucierać. Na końcu dodać pianę z białek, bakalie i delikatnie wymieszać.
3.PRZYGOTOWANIE DO PIECZENIA:
Ciasto wylać do foremki (25/35 cm.) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch ciasta delikatnie rozprowadzić ser. Piec w temp. 180*C przez 40 min. Udekorować polewą.
Porady
Z podanych składników można zrobić ciasto ucierane.
Komentarze