Italiani -włoskie pierogi

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Sycące i pyszne:)))

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka skł.ciasta: 1 kilogram
    - drożdże skł.ciasta: 5 dekagramów
    - sól skł.ciasta: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek skł.ciasta: 3 łyżki
    - pomidory bez skórki w puszce: 2 sztuki
    - piers z kurczaka podwójna: 800 dekagramów
    - ser żółty tłusty: 0.5 kilograma
    - kukurydza w puszcze: 1 sztuka
    - cebula: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Gyros

Italiani -włoskie pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypac mąkę,dodać szczyptę soli.Drożdże rozpuścić w 3 szklankach ciepłej wody.Do mąki doda ć rozpuszczone drożdże,olej lub oliwe i letnią wodę.Ciasto powinno mieć konsystencj e ciasta na pizze.Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia(ok.godziny)
  • 2. Na 3 łyżkach oliwy poddusić cebulęi pomidory z przyprawami(słodka papryka,zioła prowansalskie,chili,oregano,bazylia,sól i pieprz).Pierś kurczaka pokroić w nie dużą kostkę i obtoczyć w przyprawie gyros,odstawić na chwilę i usmażyc.Ser kroimy w drobną kostkę.
  • 3. Ciasto rozwałkować na małe placki(powinno ich wyjść ok.20),każdy posmarować sosem pomidorowym,wyłożyć ser i kurczaka.Zlepić w pieroga(dobrze docisnąć brzegi aby farsz nie wypłynął).Wierzch każdego pieroga posmarować wodą i piec w temp.200 C do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Kurczak Oregano Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować