Insalatina z czerwoną fasolą do obiadu

4.5 (198 ocen)

  • 30 min

Pyszna kolorowa surówka na bazie sałaty insalatina,serdecznie zapraszam na degustację:))

  • 30 min

Składniki:

  • 100 g sałaty insalatina
    2 ogórki gruntowe
    7-8 pomidorków truskawkowych
    5 rzodkiewek
    1/2 czerwonej cebuli
    1/4 czerownej papryki
    3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
    sól,pieprz do smaku
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka śmietany 12%
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Insalatina z czerwoną fasolą do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę przepłukać,osuszyć dobrze i porwać lub na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski. Ogórki wyszorować i razem ze skórką pokroić w średnią kostkę. Umyte pomidorki przekroić na pół. Sprawione rzodkiewki pokroić w pół plasterki. Cebulkę drobno posiekać. Paprykę umyć,pozbawić nasion i pokroić w mała kosteczkę Fasolę odsączyć z zalewy,opłukać i osuszyć. Dodać do warzyw. Doprawić do smaku. W osobnej miseczce wymieszać sok z cytryny z majonezem i śmietaną i dodać do warzyw. Dobrze wymieszać. Odstawić na około 30-45 min do lodówki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować