Tego deseru nauczyla mnie robic moja ciocia.Ptasie mleczko zawsze towarzyszy nam na rodzinnych uroczystosciach.Swietnie zdobi patere z ciastami za sprawa kolorow.
Inne ptasie mleczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuszczamy każdą w 3 szklankach wrzątku, dodając do każdego koloru po łyżeczce żelatyny.
4 łyżki żelatyny rozpuścić w ciepłym mleku.
Margarynę, jaja, cukier i cukier waniliowy utrzeć, dodać rozpuszczoną żelatynę.
Połowę masy wymieszać z kakao.(Ja akurat nie miałam kakao wiec zrobiłam białą masę).
2.Na blaszkę wylewać:
galaretkę -włożyć do lodówki do stężenia-białą masę -włożyć do lodówki do stężenia-galaretkę -włożyć do lodówki do stężenia-masę kakaową -włożyć do lodówki do stężenia-galaretkę .
Odstawić w chłodne miejsce albo do lodówki.
Komentarze