Indyk z ryżem i warzywami w sosie pomidorowym

4.51 (148 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybkie i pożywne danie. Dobrze sprawdzi się na wynos do pudełka.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ▸120 g ryżu
    ▸ 200 g indyka
    ▸ 100 g pieczarek
    ▸ 1 cebulka
    ▸ 250 g passaty (szklanka)
    ▸ 2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pomidorowy

Indyk z ryżem i warzywami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według instrukcji.
    2.Pieczarki, cebulę kroimy w kosteczkę. Indyka również w kostkę i przyprawiamy.
    3.Rzucamy na patelnię pieczarki i dusimy, aż odparuje z nich trochę wody i dorzucamy cebulkę. Gdy się zeszkli, wrzucamy indyka i dalej dusimy.
    4. Na sam koniec wlewamy passatę (można dodać bazylii) i ryż, wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników i przykryć jeszcze na 5 min do przejścia smakiem składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować