Indyk z owocami w galarecie

4.49 (171 ocen)

  • 60 min

Dla wielbicieli mięsa z indyka w wersji owocowej

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka
    włoszczyzna
    żelatyna
    sol, pieprz,
    2 pomarańcze
    majonez
    brzoskwinie z puszki
    Sól
    Pieprz
    4 ziela angielskie
    2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Indyk z owocami w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych , ziela i oczyszczonej i umytej włoszczyzny do miękkości. Ostudzić , pokroić w cienkie plastry.
    Przygotować żelatynę wg przepisu na opakowaniu na wywarze z indyka.
    Ostudzić. Na półmisku ułożyć plastry pomarańczy , na to plastry indyka, na to majonez, i kawałki brzoskwiń. Oblać tężejącą galaretą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Indyk Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować