Indyk z cukinią i rzodkiewkowym oczkiem

0 (0 ocen)

Lubię przygotować roladki:) są pyszne i pełne różnych smaków. Tym razem przygotowałam je gotując je owinięte w folię spożywczą. Zapraszam:)

Składniki:

  • 1 sznycel z indyka-ok. 100 g
    30 g cukinii
    1 rzodkiewka
    sól do smaku
    1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    1 łyżeczka suszonego tymianku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk z cukinią i rzodkiewkowym oczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-24utvc1 1. Mięso umyć, osuszyć i rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa.
    Sprawioną cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach i odcisnąć z niej soki.
  • 2. W między czasie sprawić rzodkiewkę i zalać ją szklanką wrzątku i zostawić na 5-7 min.
  • image-1tp2w9c 3. Na przygotowany płat mięsa rozsmarować przygotowaną cukinię
  • image-1k20y3e 4. Na jednym z krótszych końców ułożyć rzodkiewkę i mocno zrolować
  • image-0hxh0ih 5. Na koniec roladkę zawinąć w folię spożywczą, tworząc tzw.cukierek. Przełożyć do wrzątku i gotować około 15-18 minut.
    Wyjąć z wody i z folii.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Indyk Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.44 (219 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Przed wsadzeniem do piekarnika

To może cię zainteresować