Indyk z brzoskwiniami

  • wyświetlono: 119 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybkie danie z delikatnym mięsem z indyka w chińskim sosie

Beata-O
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

• 1 kg fileta z indyka
• Puszka brzoskwiń
• Papryka czerwona
• Fix do potraw chińskich
• Sól
• Olej do smażenia
• 2 łyżki sosu sojowego

Sposób przygotowania przepisu:

Indyk z brzoskwiniami

  • owoce1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Pod koniec prużenia wlewamy sos sojowy i dokładamy pokrojoną w paseczki drobne paprykę oraz pokrojone brzoskwinie.
    Dolewamy ½ szklanki soku z brzoskwiń, 10 minut prużymy.
  • fix2. Fix do potraw chińskich rozrabiamy w dwóch szklankach wody i wlewamy do potrawy, chwilkę gotujemy.
  • danie3. Danie gotowe, podajemy z ryżem.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

paprykaindykbrzoskwinie

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczone skrzydełka z indyka

Dodane przez: czarrna

Skrzydełka z indyka

pieczone z warzywami :)

Udziec z indyka

Dodane przez: Konto nieaktywne

udziec z indyka

Pyszny soczysty udziec z indyka...

Bitki z indyka z papryką

Dodane przez: ilka

Bitki z indyka z papryką

Bitki z indyka z papryką to jedno...

Schab z brzoskwiniami

Dodane przez: Doraa

Schab z brzoskwiniami

Schab w sosie z białego wina podany...

Pieczony filet z indyka

Dodane przez: anemon

Pieczony filet z indyka

Pieczony filet z indyka, to chuda,...

Rolada z indyka

Dodane przez: Gospodyni

Rolada z indyka

W sam raz na niedzielny obiad....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE