Indyk w sosie własnym z pieczarkami

4.51 (154 ocen)

  • 60 min

Doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Podaję go z ryżem lub ziemniakami.

  • 60 min

Składniki:

  • 60 dag mięsa gulaszowego z indyka,
    25 dag pieczarek,
    1 cebula,
    2 szklanki wody,
    1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej,
    1,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
    3 łyżki masła,
    1 łyżka mąki,
    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego,
    sól,
    pieprz czarny.
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk w sosie własnym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę. Mięso razem z cebulą podsmażamy na maśle. Mąkę mieszamy z wodą, wlewamy do mięsa. Wsypujemy paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Dusimy na małym ogniu 30 minut.
  • 2. Pieczarki kroimy w plasterki. Dodajemy do mięsa. Dusimy kolejne 30 minut. Sos doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym, solą oraz pieprzem czarnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.38 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pulpety w sosie własnym

4.83 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować