Indyk w sosie cukiniowo-porowym

  • wyświetlono: 464 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszny i kremowy sposób na drób

cosik
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

-500 g mięsa z indyka
-mała cukinia
-100 g pora
-pół cebuli lub 1 mała
-2 trójkąciki serka topionego (ok. 50g)
-100 ml śmietanki kremówki
-ząbek czosnku
-500 ml bulionu
-1 łyżka mąki
-listek laurowy
-ziele angielskie
-sól, pieprz
-2 łyżki oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Indyk w sosie cukiniowo-porowym

  • 1. Mięso umyć, oczyścić i pokroić w kawałki. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. W rondlu z grubym dnem rozgrzać olej, zeszklić cebulę z czosnkiem. Zalać bulionem, dodać mięso, listek laurowy i ziele angielskie.
    Cukinię i por obrać, pokroić w kawałki. Dodać do garnka. Gotować do miękkości mięsa i warzyw.
    Wyjąć mięso, listek i ziele angielskie. Całość zblendować. Włożyć mięso z powrotem. Dodać pokrojone serki i śmietanę. Podgotować do rozpuszczenia, mieszając. Zagęścić mąką rozmieszaną w zimnej wodzie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pordróbCukiniaindyksostani obiadprosty obiadkremowy sosmięso w sosiekurczak w sosiedrób w sosie

Komentarze

Podobne przepisy

Indyk w sosie koperkowym

Dodane przez: pero33

Indyk w sosie koperkowym

Uwielbiam to danie mimo, że nie...

Pulpeciki w sosie cukiniowym

Dodane przez: kuchenny świat

Pulpeciki w sosie cukiniowym

Zapraszam na pulpeciki w warzywnym...

nikolaxxxx

Dodane przez: Kasia_S

Schab w sosie porowym

Przepis z zeszytu mojej mamy.

Pstrąg w sosie śmietanowo-porowym

Dodane przez: 2milutka

Pstrąg w sosie śmietanowo-porowym

Pstrąg w sosie śmietanowo porowym...

pulpeciki

Dodane przez: Ostra Na Słodko

" Pulpeciki w porowym sosie "

Delikatne pulpeciki w kremowym...

Pulpety w sosie porowym

Dodane przez: RedakcjaPP

Pulpety w sosie porowym

Jestem studentką, prowadzę kulinarnego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE