indyk w kapuście

  • wyświetlono: 650 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybkie, proste i smaczne danie.

bella81

Składniki

1-2 golonki indycze

sól

30-50 dag kiszonej kapusty

Sposób przygotowania przepisu:

indyk w kapuście

  • indyk1. Mięso na noc nasolić. Następnego dnia włożyć do garnka razem z kapustą kiszoną. Zalać wodą i gotować do miękkości. Podawać z ziemniakami lub kapustą, smarując mięso musztardą.


Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwil
 

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz z Mortadeli

Dodane przez: buciol78

Gulasz z Mortadeli

W kilka chwil,za kilka złotych,w...

RUSKIE RURKI

Dodane przez: rena123

RUSKIE RURKI

Prawie jak ruskie pierogi :)

Wątróbka

Dodane przez: czarrna

Wątróbka

Klasycznie. Z cebulką.

Gulasz z kurczakiem, pomidorami i cukinią

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Gulasz z kurczakiem, pomidorami i cukinią

Bardzo zdrowy i aromatyczny gulasz...

Kotleciki drobiowo-brokułowe

Dodane przez: czarrna

Kotleciki drobiowo-brokułowe

Mają ciekawy smak i kolor :)

Jajka zapiekane w ryżu

Dodane przez: czarrna

Jajka zapiekane w ryżu

Jeśli mamy rano więcej czasu, warto...