Indyk w galarecie

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przystawka, przekąska na różne uroczystość. Filet z indyka z owocami w przyprawach.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg fileta z indyka
    • 2 szklanki wywaru rosołowego
    • 1 łyżka żelatyny
    • 4 brzoskwie z puszki
    • 4 ananasy z puszki
    • Sól
    • 1 łyżeczka Bazyli
    • 1 łyżeczka szałwii
    • 1 łyżeczka mięty
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Indyk w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Fileta czyścimy z błonek, doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami, układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C.
  • indyk 2. Po tym czasie studzimy, kroimy w plastry, układamy w naczyniu.
    Obok mięsa układamy owoce i zalewamy wywarem rosołowym rozrobionym z żelatyną.
    Wstawiamy do lodówki i chłodzimy 3 godziny.
  • indyk 3. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Indyk Mięta Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować