Indyk w aromatycznej zaprawie z grilla

4.24 (214 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Kotlety z indyka to fantastyczne, lekkie danie na grilla.

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pierś z indyka: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - olej balsamiczny: 1 łyżka
    - sos sojowy: 1 łyżeczka
    - pieprz, sól: 1 szczypta
    - papryka w proszku: 1 łyżeczka
    - majeranek, tymianek: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.24 (214 ocen)

Zobacz również:

Grill

Indyk w aromatycznej zaprawie z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować marynatę: olej, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, paprykę mieloną, zioła i ocet balsamico i sos sojowy wymieszać w miseczce.
  • indyk w marynacie 2. Mięso kroimy w poprzek włókien na kotlety. Następnie rozbijamy je delikatnie (nie bardzo cienko) tłuczkiem, ale zabezpieczone folią, by nie zniszczyć struktury mięsa. Kotlety zalać marynatą odstawić na minimum 1 godz.
  • indyka na grillu 3. Przygotowane kotlety z indyka grillujemy z obu stron do czasu aż się ładnie przypieką (ok. 5-7min z każdej strony)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować