Indyk rolowany z brokułem i serem w cieście francuskim

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Wyśmienita rolada drobiowa z brokułem i serem żółtym upieczona w cieście francuskim.Możemy podać ja na obiad na ciepło lub na zimno jako przystawka , jest podzielna i ładnie się kroi.Do rolady pasuje także ciepły sos pieczarkowy , chrzanowy czy też koperkowy.

Składniki:

  • 1 kg fileta z indyka
    1/2 brokuła ( ok.250g.)
    6 plastrów sera żółtego ( użyłam odmiany o kolorze pomarańczowym)
    słodka papryka ( ok. 2 łyżek)
    sól , pieprz
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Indyk rolowany z brokułem i serem w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła ugotować al dente w osolonym wrzątku , odcedzić , pokroić na małe kawałki.
  • 2. Filet z indyka umyć osuszyć , rozciąć na płat , oprószyć solą i pieprzem , ułożyć na całej szerokości mięsa plastry sera żółtego i kawałki brokuła.
    Ścisło zwinąć mięso w rulon , oprószyć słodką papryką.
  • 3. Ciasto francuskie rozwinąć , na środku położyć indyka , brzegi ciasta pociąć w paski. Paski nakładać na mięso raz z jednej a następnie z drugiej strony każdy pasek smarując roztrzepanym jajkiem . Ostatnimi dwoma owinąć roladę w koło.
  • 4. Piec 60 min w piekarniku nagrzanym do 170 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować