Indyk po tajsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • -1/2 piersi indyczej
    -200 ml słodkiego tajskiego sosu chili
    -ziemniaki wg uznania
    -olej

Indyk po tajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przekrojoną pierś z indyka zalewamy sosem i wkładamy do lodówki na 12 godzin. Następnego dnia ziemniaki w mundurkach wkładamy do garnka i gotujemy. Kiedy ziemniaki są już ugotowane, kroimy je w grube plastry i przerzucamy na rozgrzaną patelnię. Na drugiej rozgrzanej patelni smażymy indyka w sosie tajskim, kilka razy przewracamy i dusimy 5 minut pod przykryciem. Indyka kroimy w plastry i podajemy z ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy