INDYK Faszerowany filetem z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna domowa wędlina, idealna na kanapki i nie tylko. Polecam.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso

    2 kg udźca z indyka
    1 podwójny filet z kurczaka
    Siatka do pieczenia wędlin
    rękaw do pieczenia

    Marynata

    2 łyżki oleju
    sól i pieprz do smaku
    4 łyżki suszonej cebuli
    2 łyżki czosnku granulowanego
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
    1 łyżeczka papryki czerwonej
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżka sosu sojowego ciemnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Wędliny

Indyk faszerowany filetem z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję, wycinam kości. Filet z kurczaka drobno kroję w kostkę.

    Przygotowuję marynatę. Nacieram dokładnie udziec z indyka. Na środek kładę mięso z kurczaka.

    Dokładnie zawijam i wkładam w siatkę do pieczenia mięa. Zawiązuję.

    Pozostawiam w lodówce na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Mieso w siatce przekładam do rękawa do pieczenia. Zawiązuję z obu stron. Wkładam do piekarnika. Piekę ok 2 godziny w 180 stopniach.

    Po upieczeniu studzę i wkladam do lodówki w samej siatce na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować