Indyk duszony z warzywami

4.49 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mieszkam z mężem i naszym kochanym synkiem Filipkiem w małej wsi koło Żywca. Kuchnia to moje królestwo.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mięsa z udźca indyka
    ● 20 dag pieczarek
    ● mały brokuł
    ● 1/2 kalafiora
    ● 2 marchewki
    ● mały seler
    ● pietruszka
    ● mała cebula lub 1/2 pora
    ● po płaskiej łyżce mąki pszennej i ziemn.
    ● liść laurowy
    ● 2 ziela angielskie
    ● olej
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Indyk duszony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i obieramy
    lub oczyszczamy. Kalafiora
    i brokuła dzielimy na różyczki, cebulę lub pora
    kroimy w półplasterki, a marchewki
    i pietruszkę w plasterki.
    Grzyby oczyszczamy i także kroimy
    w plasterki.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy w paski. Podsmażamy
    w garnku na oleju. Wsypujemy
    warzywa, chwilę smażymy. Dodajemy
    grzyby i przyprawy, podlewamy
    małą ilością wody i dusimy
    do miękkości. Doprawiamy.
  • 3. Mąki mieszamy z 1/2 szklanki
    zimnej wody, wlewamy do garnka
    i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować