Pierwszy raz robiłam takie danie - oczywiście nieco moderując względem sowich zasad - i jestem zachwycona. Istna gama smaków. Od pikantnych, do kwaśnych, poprzez słodkie i mdłe. Wszytko w jednym kęsie
Dla 4 osób
Składniki:
Naleśniki:
850 g ciecierzycy w puszce (u mnie organiczna)
375 ml mleka ryżowego
150 g mąki ryżowej
150 g mąki orkiszowej
3 jajka, organiczne
1 łyżeczka kurkumy, mielonej
Olej do smażenia
Sos czerwony:
415 g sosu włoskiego np. "Puttanesca"
2 łyżeczki kurkumy, mielonej
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 por
3/4 czerwonej papryczki chilli (ok. 8 cm)
1/2 łyżeczki soli morskiej
Olej do smażenia
Sos zielony:
60 g płatków kokosa
1 limonka
1 garść kolendry
1/4 zielonej papryczki chilli (ok. 3 cm)
Komentarze