Indycze roladki z buraczkami w orzechowej panierce

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Soczyste roladki ze słodkimi buraczkami w smacznej panierce. Podane z ryżem.

  • 2 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE Z ZESTAWU:
    1 duży filet z indyka
    2 sztuki średnich buraczków
    1/2 szklanki orzechów włoskich

    SKŁADNIK PODSTAWOWY DODATKOWY:
    200 g ryżu

    SKŁADNIKI ROBOCZE:
    sól, pieprz,
    olej do smażenia
    1 jajko
    woda do gotowania
    1 łyżeczka kurkumy

    DEKORACJA:
    listki bazylii

Indycze roladki z buraczkami w orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki ugotować w wodzie bez soli do miękkości. Pokroić w cienkie plasterki. Osuszyć. Przygotować wodę do gotowania ryżu, dodając kurkumę. Ugotować ryż według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie pokroić fileta na 2cm plastry. Każdego rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Każdego kotleta oprószyć solą i pieprzem. Układać plasterki buraczków tak, aby jeden zachodził na drugi. Zwijać kotlety ciasno w rulon. Orzechy jak najdrobniej pokroić. Roladki maczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w orzechach. Smażyć na patelni na małym płomieniu pod przykryciem. Obsmażać z każdej strony na rumiano. Roladki pokroić w plasterki i podawać z ryżem. Udekorować świeżą bazylią. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy