Indycze roladki z buraczkami w orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraczki ugotować w wodzie bez soli do miękkości. Pokroić w cienkie plasterki. Osuszyć. Przygotować wodę do gotowania ryżu, dodając kurkumę. Ugotować ryż według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie pokroić fileta na 2cm plastry. Każdego rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Każdego kotleta oprószyć solą i pieprzem. Układać plasterki buraczków tak, aby jeden zachodził na drugi. Zwijać kotlety ciasno w rulon. Orzechy jak najdrobniej pokroić. Roladki maczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w orzechach. Smażyć na patelni na małym płomieniu pod przykryciem. Obsmażać z każdej strony na rumiano. Roladki pokroić w plasterki i podawać z ryżem. Udekorować świeżą bazylią. Smacznego!
Komentarze