Indycze podudzia w miodzie i winie

  • wyświetlono: 196 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

obiad

luna19
  • 90min

Składniki

3 podudzia indycze
3 łyżki miodu
3/4 szkl wina
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski
szczypta chili
pół łyżeczki papryki słodkiej
szczypta curry
szczypta hyzopu
2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
1 łyżka śmietany 22%

Sposób przygotowania przepisu:

Indycze podudzia w miodzie i winie

  • 1. Podudzia umyć. W garnku wymieszać wino, miód i przyprawy, włożyć podudzia i obrócić kilka razy by całe były w marynacie. Odstawić na ok godzinę. Wstawić na ogień, dodać pokrojone na kawałki marchewki, pietruszkę i cebulę. Podlewać wodą i dusić do miękkości ok godzinę, półtorej.
    Na koniec wyjąć mięso, a warzywa zmiksować dodając śmietanę. Sosem polać golonki.
    Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

upieczony kurczak

Dodane przez: Kasja1986

Kurczak w miodzie i pomarańczach

Rozkosznie chrupiący, a zarazem...

Udka z kurczaka w miodzie i ketchupie

Dodane przez: Emi26

Udka z kurczaka w miodzie i ketchupie

To danie często gościło na stole...

Żeberka w miodzie i keczupie

Dodane przez: szynszyla

Żeberka w miodzie i keczupie

Żeberka na słodko

Skrzydełka w miodzie i ketchupie

Dodane przez: marsylka

Skrzydełka w miodzie i ketchupie

Z mężem byliśmy kiedyś w meksykańskiej...

Kurze udka w miodzie i musztardzie

Dodane przez: trzpiotkawkuchni

Kurze udka w miodzie i musztardzie

Klasyczny, ekspresowy pewniak na...

Żeberka w miodzie i ketchupie

Dodane przez: ewaeu

Żeberka w miodzie i ketchupie

Żeberka po prostu pycha.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE