Indycze kotleciki z serowym środkiem

5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepisów na kotleciki jest całe mnóstwo. Ja cenię prostotę i szybkość przygotowania. A te robi się błyskawicznie. Po przekrojeniu ze środka wypływa ciągnący, aromatyczny ser.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mięsa z indyka na kotlety
    1 cebula
    2 jajka
    3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
    50 g żółtego sera (radamer)
    Sól
    Pieprz
    Czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Indycze kotleciki z serowym środkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy zmielone mięso. Wbijamy jajka oraz dodajemy posiekaną w bardzo małą kosteczkę cebulę. Wsypujemy bułkę tartą i przyprawy: sól, pieprz oraz czosnek granulowany. Całość wyrabiamy na gładką, zwartą masę. Ser kroimy w słupki o długości około 4-5 cm. Z masy formujemy płaski kotlet na całej dłoni. Na środku układamy słupek sera i zamykamy boki do środka. Boki zlepiamy dokładnie, tak aby ser nie wypłynął. Każdy kotlecik panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować